Datum registrace: 06. 01. 2012
CRUELA
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137205.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
CRUELA
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
Tenhle recept je od Emanuela Ridiho a hned jsem si ho oblíbila. Je jednoduchý a hodí se v létě na grilování jako příloha úplně ke všemu :)
0,5kg hladké mouky
4dcl vody
½ droždí
1 lžíce mořské soli
5cl oleje extra virgin
+ na ozdobu/ chuť olivy, tymián
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Těsto si můžeme ozdobit, čím nás napadne. Já použila olivy a tymián.. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout. Nechte si křupat :)